Een hypotheek afsluiten in 2019: wat verandert er?

31-8-2018
In een paar jaar tijd is de maximale hypotheek verlaagd naar de werkelijke woningwaarde. Je kan dus niet meer lenen dan de woning waard is. Dit zal de komende jaren niet veranderen. Omdat er bij een nieuwe woning altijd nog extra kosten om de hoek komen kijken, is ook eigen geld noodzakelijk. Maar er veranderen wel zaken in je voordeel!
 
Er zijn uitzonderingen op bovenstaande 100%-regel. De overheid stimuleert het energiezuiniger maken van je woning. Afhankelijk van je inkomen kun je hier aanvullende leningen voor afsluiten, zolang je deze maar gebruikt voor energiebesparende maatregelen. Ook zijn er hypotheekverstrekkers die korting geven op de rente als je een energiezuinig huis koopt.

Was in 2018 de NHG grens nog € 265.000,-, in 2019 wordt door de stijging van gemiddelde huizenprijzen deze verhoogd naar € 290.000,-. En ben je van plan energiebesparende aanpassingen in je huis door te voeren, dan is de NHG grens zelfs € 307.400,-. 

Tenslotte is er sprake van een gemiddelde loonstijging doordat er per 1 januari lastenverlichtingen worden doorgevoerd en dat zie je terug op je loonstrookje. En een hoger inkomen, betekend ook automatisch de mogelijkheid van een hogere hypotheek.
 
Bron: Nieuwwonengroenehart.nl
Terug naar het overzicht
hypotheek-nieuwwonennederland.nl-1545996466.jpg